SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kaisho Kampsport
Vi erbjuder träning för alla
Thaiboxning ungdom

Vem kan träna Thaiboxning (Muay Thai) ungdom? 

De barn som är mellan 10 och 14 är välkomna att träna i denna grupp. En lägre gräns sattes vid 10 då en viss storlek och kroppskännedom behövs för att kunna ta åt sig innehållet i träningen på bästa sätt. Och en viss förmåga att lyssna utan att prata :)

 

Man behöver inte vara någon atlet för att börja träna, träningen i sig gör dig helt enkelt mer atletisk och flexibel. Man siktar aldrig efter att påfresta kroppen mer än vad som för den är naturligt. Träningen sker i grupp, dvs. alla kör med alla och vi gör vårt bästa att se till att alla barn utmanas för utveckling.

 

Thaiboxning är en aktiv och fysisk sport, man blir svettig och man blir trött. Vi använder både skyddsutrustning och mitsar (kuddar att slå och sparka på) i träningen.

 

För att prova på thaiboxning så behövs ingen annan utrustning är träningskläder (shorts, tshirt), ska man dock fortsätta träna så behövs boxningshandskar och benskydd. Efter en tids träning så bör även tandskydd och suspensoar inhandlas.

 

Vid början av varje termin så gås grunderna i thaiboxning igenom, hur man står, hur man rör sig och hur man slår och sparkar. För varje pass så bygger man vidare på detta men man kommer alltid tillbaka till grunderna i all vår träning då man måste nöta, nöta, nöta in dessa rörelser.

 

Kaisho tillämpar löpande intag av barn, dock blir det lite svårare att hinna ikapp om man börjar sent i terminen. Vi instruktörer gör självklart vårt bästa för att alla ska hänga med!

 

Sist men inte minst, vi har nolltolerans mot att använda thaiboxning utanför klubbens lokaler. Vad vi lär ut är en kampsport, både ett sätt skydda sig genom att se till att motståndaren inte kan skada en själv men framförallt en mycket bra träningsform för skoj och välbefinnande. Ifall barnens kompisar eller klasskamrater vill se vad barnen lär sig, bjud in dem till klubben för att testa själv istället för att visa dem själva.

 

Nu är vi igång!
2019-09-08 22:26
Hejsan alla!

En lägesrapport
Nu är vi igång! 2 veckor har gått och kaoset har lagt sig lite, snart nog är vi alla inne i rutinerna.

Trycket på thaiboxning för barn har varit enormt under sommaren och hösten. Vi instruktörer har försökt lösa det på bästa sätt vilket inte har varit helt enkelt. Till slut löste vi det genom att lägga till ett extra pass för nybörjare och den vanliga gruppen blir den avancerade (eller fortsättnings) gruppen.

Då det är ont om matt-tid och instruktörer så blev det ett pass i veckan för nybörjarna. Jag förstår att detta kan kännas orättvist då den andra gruppen tränar två ggr i veckan, dock så har man tillgång till alla andra aktiviteter på Kaisho också, inte bara thaiboxningen. Så alternativet var, rent krasst, ett pass i veckan eller inget alls. Vår ambition var att så många som möjlighet skulle få chans att träna och ha kul.

Utrustning och t-shirts
Utrustning har visats upp på passen så föräldrar och barn kan klämma och testa ut rätt storlek. Beställningar sköts via instruktörerna och man får utrustningen på Kaisho efter leverans. Det visades intresse för de t-shirts som tävlingsgruppen använder och vi undersöker vilka storlekar som finns att tillgå, priset blir antagligen runt 150kr. Vi återkommer så fort vi vet mer.

I nybörjargruppen så räcker det med handskar den första tiden. Om man gillar träningen och vet med sig att man vill fortsätta så är det värt att investera i benskydd och tandskydd också (susp för killar). Ingen garanti att all utrustning kommer att användas första terminen men ha allting med varje gång för säkerhets skull. Glöm inte vattenflaska!

Hygien
På träningarna så har vi inga smycken på oss, örhängen tejpas eller tas av, inga halsband, ringar eller annat.
Inomhus använder vi alltid inneskor/sandaler/flip-flops eller liknande (strumpor funkar i nödfall) överallt utom på mattorna där vi är barfota. Detta för att undvika att sprida smuts från tex toaletterna in på mattorna. Så om man är barfota på mattan och behöver gå någonstans, ta på något på fötterna.
Apropå toalett så går man på toaletten innan passet börjar för att inte avbryta och störa träningen.

Schema
Här är höstens träningsdagar, lov, och läger:
V37 - tors, lör
V38 - tors, lör
V39 - tors, lör
V40 - tors, lör
V41 - tors, lör
V42 - tors
V43 - tors, lör
V44 - Höstlov, ingen träning
V45 - tors, lördagen startar lägret, avslutas söndag kl 09
V46 - tors, lör
V47 - tors, lör
V48 - tors, lör
V49 - tors, lör
V50 - tors
V51 - tors, lördagen avslutar terminen

Läger
Varje termin har vi ett läger för alla som vill vara med, nybörjare som avancerade. Det börjar på lördagen med det ordinarie passet. Sen blir det mat, lekar, snack, film och självklart mer träning innan vi lägger oss att sova. Lägret slutar kl 09 på söndagen. Mer info när det närmar sig!

Kontakt

Lättast sättet att få kontakt med oss utanför träningstid är via vår mail: kaisho.thai.kids@gmail.com. Andra sätt är att ringa Kaisho eller använda Facebook gruppen Kaisho Thaiboxning som är bra att vara med i.

Har ni några frågor så är det lättast att bara ta tag i en instruktör och fråga :)

Mvh
Instruktörerna
Hösttermin 2019
2019-07-16 00:39
Hej alla,

Snart är det dags igen för barnen att köra igång. Här ser ni redan nu hur terminen kommer att se ut:

V35 - torsdagen startar terminen, lör

V36 - tors, lör

V37 - tors, lör

V38 - tors, lör

V39 - tors, lör

V40 - tors, lör

V41 - tors, lör

V42 - tors

V43 - tors, lör

V44 - Höstlov, ingen träning

V45 - tors, lördagen startar lägret, avslutas söndag kl 09

V46 - tors, lör

V47 - tors, lör

V48 - tors, lör

V49 - tors, lör

V50 - tors

V51 - tors, lördagen avslutar terminen


Som vanligt gäller 7 år som minsta ålder för att börja. Vi sätter en gräns på 40 elever och de som varit med innan har förtur. Jag rekommenderar de som varit med innan och vill fortsätta att vara med, att de kommer på de första träningarna för att få sin plats, eller på annat sätt meddelar tränarna att de ska vara med.


För mer information, maila gärna era frågor till kaisho.thai.kids@gmail.com


Ha en trevlig sommar!

Läger, träningar, tävling och avslut
2019-05-27 22:32
Hej alla!

Lägret gick superbra (förutom ett litet missöde med ett larm som gick av precis när alla skulle sova)!

Träning
Här är vad som gäller under resten av terminen:
vecka 22
torsdag 30 maj - ingen träning
lördag 1 juni - träning som vanligt

vecka 23
torsdag 6 juni - ingen träning
lördag 8 juni - ingen träning

vecka 24
torsdag 13 juni - träning som vanligt
lördag 15 juni - träning och avslutning


Tävling
Lördagen den 21 september så är det tävling i Thai boxning för barn. Vi återkommer med mer information om tid och plats men om man vet redan nu att man vill testa att tävla så säg till oss så hjälper vi till med allting. Tävlingslicens måste införskaffas så snart som möjligt.

Ta tag i oss på en träning så hjälper vi er!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 10/06 14:27 
Hem, 23/05 15:32 
Hem, 13/05 18:25 
Hem, 26/04 10:06 
 
Våra sponsorer