Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kaisho Kampsport
Vi erbjuder träning för alla
Thaiboxning Barn

Vem kan träna Thaiboxning (Muay Thai) barn? 

De barn som är mellan 7 och 14 är välkomna att träna i denna grupp. En lägre gräns sattes vid 7 då en viss storlek och kroppskännedom behövs för att kunna ta åt sig innehållet i träningen på bästa sätt. Och en viss förmåga att lyssna utan att prata :)


Man behöver inte vara någon atlet för att börja träna, träningen i sig gör dig helt enkelt mer atletisk och flexibel. Man siktar aldrig efter att påfresta kroppen mer än vad som för den är naturligt. Träningen sker i grupp, dvs. alla kör med alla och vi gör vårt bästa att se till att alla barn utmanas för utveckling.


Thaiboxning är en aktiv och fysisk sport, man blir svettig och man blir trött. Vi använder både skyddsutrustning och mitsar (kuddar att slå och sparka på) i träningen.


För att prova på thaiboxning så behövs ingen annan utrustning är träningskläder (shorts, tshirt), ska man dock fortsätta träna så behövs boxningshandskar och benskydd. Efter en tids träning så bör även tandskydd och suspensoar inhandlas.


Vid början av varje termin så gås grunderna i thaiboxning igenom, hur man står, hur man rör sig och hur man slår och sparkar. För varje pass så bygger man vidare på detta men man kommer alltid tillbaka till grunderna i all vår träning då man måste nöta, nöta, nöta in dessa rörelser.


Kaisho tillämpar löpande intag av barn, dock blir det lite svårare att hinna ikapp om man börjar sent i terminen. Vi instruktörer gör självklart vårt bästa för att alla ska hänga med!


Sist men inte minst, vi har nolltolerans mot att använda thaiboxning utanför klubbens lokaler. Vad vi lär ut är en kampsport, både ett sätt skydda sig genom att se till att motståndaren inte kan skada en själv men framförallt en mycket bra träningsform för skoj och välbefinnande. Ifall barnens kompisar eller klasskamrater vill se vad barnen lär sig, bjud in dem till klubben för att testa själv istället för att visa dem själva.


Läger, träningar, tävling och avslut
2019-05-27 22:32
Hej alla!

Lägret gick superbra (förutom ett litet missöde med ett larm som gick av precis när alla skulle sova)!

Träning
Här är vad som gäller under resten av terminen:
vecka 22
torsdag 30 maj - ingen träning
lördag 1 juni - träning som vanligt

vecka 23
torsdag 6 juni - ingen träning
lördag 8 juni - ingen träning

vecka 24
torsdag 13 juni - träning som vanligt
lördag 15 juni - träning och avslutning


Tävling
Lördagen den 21 september så är det tävling i Thai boxning för barn. Vi återkommer med mer information om tid och plats men om man vet redan nu att man vill testa att tävla så säg till oss så hjälper vi till med allting. Tävlingslicens måste införskaffas så snart som möjligt.

Ta tag i oss på en träning så hjälper vi er!
Läger dags!
2019-04-15 22:46
Hej alla!

Vi har bokat den 25-26 maj till höstens Thai Kids läger! Detta är något vi försöker ha återkommande och det brukar vara väldigt uppskattat. Vi kommer att träna, laga mat, äta, prata, se lite film och slappa.

Vi kommer att hålla till på Kaisho. Vi kör igång direkt efter lördagens pass som slutar kl 12 och håller på till dagen efter kl 09.

Här kommer en lista på vad barnen behöver ha med sig:
täcke + kudde
ombyte efter träningen (myskläder)
handduk
hygienartiklar
godis/läsk

Ifall någon behöver nån speciell kost så måste ni säga till, bäst är om ni tar med mat som barnet äter så vi inte råkar göra fel. Matschemat ser ungefär ut så här:
Lunch: pasta och kötbullar
Middag: grillad korv och bröd
Mellanmål: frukt
Frukost: flingor, mjölk, mackor, juice
Dricka till måltider: saft, vatten

På kvällen så sätter vi igång nån film för de som vill ta det lite lugnt (många busar vidare hela kvällen...) och då är det fritt fram för eget godis/läsk/chips. Dock så måste det vara helt fritt från nötter då vi vet minst en som är allergisk.

Det är såklart helt ok ifall barnet bara vill med under dagen men inte sova över, bara till att hämta nån gång under kvällen!

Lite saker att tänka på:
  • Se gärna till att ha alla skydd (handskar, benskydd och helst tandskydd) då vi försöker ha lite mer fokus på sparring
  • Ta med ordentliga sovkläder, helst riktig pyjamas
  • Vi kommer att införa mobiltelefon-förbud under dagen, däremot så är det ok senare på kvällen
  • Ifall något barn behöver medicin så prata med instruktörerna så löser vi det
Vi har haft lägret helt kostnadsfritt och hade helst velat ha det så även denna gången men antalet barn som hänger med ökar för varje gång och ersättningen som Kaisho får från kommunen täcker inte längre kostnaderna. För att möjliggöra lägret ändå så är vi tyvärr tvugna att ta ut en liten ersättning denna gång, vi hoppas att detta känns ok för de flesta ändå. Kostnaden kommer att ligga på 50kr per barn och går till att täcka upp mat, dricka och annat vi förbrukar under lägret.

För att anmäla, maila till Thai Kids. Skriv ner barnets namn och nummer vi kan nå föräldrar på så slipper vi glömma det vid lämning :) Betalning sker till 0708612612 (Christian Beck), glöm inte skriva barnets namn även där, både för- och efternamn.

Mvh
Instruktörerna
Sportlov och intagningsstopp
2019-02-12 01:17
Hejsan alla!

Under sportlovet (vecka 8) så har vi inga träningar. För både instruktörer och barn så är ofta många bortresta så vi önskar alla ett trevligt lov! Innan och efter kör vi på som vanligt 😊

Efter sportlovet så har vi även intagningsstopp. Vi har kommit så pass långt in i terminen att det är svårt för en ny elev att komma ifatt och få ut det mesta av träningen om man börjar nu. Nya elever är välkomna nästa termin!

Mvh
Instruktörerna
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen