Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kaisho Kampsport
Vi erbjuder träning för alla
Thaiboxning Barn

Vem kan träna Thaiboxning (Muay Thai) barn? 

De barn som är mellan 7 och 14 är välkomna att träna i denna grupp. En lägre gräns sattes vid 7 då en viss storlek och kroppskännedom behövs för att kunna ta åt sig innehållet i träningen på bästa sätt. Och en viss förmåga att lyssna utan att prata :)


Man behöver inte vara någon atlet för att börja träna, träningen i sig gör dig helt enkelt mer atletisk och flexibel. Man siktar aldrig efter att påfresta kroppen mer än vad som för den är naturligt. Träningen sker i grupp, dvs. alla kör med alla och vi gör vårt bästa att se till att alla barn utmanas för utveckling.


Thaiboxning är en aktiv och fysisk sport, man blir svettig och man blir trött. Vi använder både skyddsutrustning och mitsar (kuddar att slå och sparka på) i träningen.


För att prova på thaiboxning så behövs ingen annan utrustning är träningskläder (shorts, tshirt), ska man dock fortsätta träna så behövs boxningshandskar och benskydd. Efter en tids träning så bör även tandskydd och suspensoar inhandlas.


Vid början av varje termin så gås grunderna i thaiboxning igenom, hur man står, hur man rör sig och hur man slår och sparkar. För varje pass så bygger man vidare på detta men man kommer alltid tillbaka till grunderna i all vår träning då man måste nöta, nöta, nöta in dessa rörelser.


Kaisho tillämpar löpande intag av barn, dock blir det lite svårare att hinna ikapp om man börjar sent i terminen. Vi instruktörer gör självklart vårt bästa för att alla ska hänga med!


Sist men inte minst, vi har nolltolerans mot att använda thaiboxning utanför klubbens lokaler. Vad vi lär ut är en kampsport, både ett sätt skydda sig genom att se till att motståndaren inte kan skada en själv men framförallt en mycket bra träningsform för skoj och välbefinnande. Ifall barnens kompisar eller klasskamrater vill se vad barnen lär sig, bjud in dem till klubben för att testa själv istället för att visa dem själva.


Sportlov och intagningsstopp
2019-02-12 01:17
Hejsan alla!

Under sportlovet (vecka 8) så har vi inga träningar. För både instruktörer och barn så är ofta många bortresta så vi önskar alla ett trevligt lov! Innan och efter kör vi på som vanligt 😊

Efter sportlovet så har vi även intagningsstopp. Vi har kommit så pass långt in i terminen att det är svårt för en ny elev att komma ifatt och få ut det mesta av träningen om man börjar nu. Nya elever är välkomna nästa termin!

Mvh
Instruktörerna
Start vårtermin
2019-01-03 18:28
God fortsättning!

Nu är det dags att börja röra på sig igen, och det gäller såklart även barnen! Vi kör igång en ny termin med Thai Kids och vi startar lördagen den 12e Januari.

Åldersgränsen är 7 år för att börja och är man 15 år och äldre så hänvisar vi till vuxenträningarna. Vi kommer att ha en gräns på 40 elever för att kunna upprätthålla samma höga nivå på passen.

Vi har några ändringar i schemat denna terminen:
torsdagar kör vi 18.00-19.00 i lilla salen
lördagar kör vi 11.00-12.00 i stora salen
Notera tiden på torsdag och bytet av sal båda dagarna!

I thaiboxning så använder vi en viss utrustning, nämligen boxningshandskar, benskydd, tandskydd och suspensoar. Vid de första passen för nybörjare så är inte dessa saker nödvändiga men om man bestämmer sig för att fortsätta så kommer barnen att behöva ha egen utrustning ganska snabbt. Prata med instruktörerna om ni har några frågor om vad ni behöver, storlekar osv!

Välkomna!
Läger och terminsslut
2018-12-03 21:15
Hej alla!

Lägret gick jättebra, förutom en liten pizzaincident, uppenbart är vi inga pizzabagare :) Vi lär oss för varje gång vad vi behöver tänka på till nästa gång men det är mest småsaker som vi känner vi kan bli bättre på. Vi hoppas självklart att barnen tyckte det var lika kul som vi! Om inget annat så verkade det så.

Terminsslut närmar sig. Eftersom det händer så mycket för alla nu när julen närmar sig så tänkte vi att sista träningspasset blir lördagen den 15e december. Jag vet inte hur det ser ut för alla instruktörer just nu på Lucia men vi berättar på kommande pass vad som gäller.

Info om nästa termin kommer upp här så fort schemat och datum är satt!

/Instruktörerna
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen