SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kaisho Kampsport
Vi erbjuder träning för alla
Jiu Jitsu vuxen/ungdom

Om Jiu Jitsu
Vad är Jiu Jitsu?

Jujutsu (japanska: 柔術?Jūjutsu info), ibland jiu-jitsu, är en stridskonst som tillhör den japanska kampsportsfamiljen budo översätts som mjuk och följsam, ursprungligen "utan vapen" medan jutsu betyder metod eller teknik.

 

Hur utövas Jiu Jitsu?

Namnet syftar till konsten att besegra en motståndare med så lite fysisk styrka som möjligt.

 

Träningsetikett

 

  • Försök att komma i tid till träningen, gärna 15-10 minuter innan.
  • Om man måste gå av mattan under ett pass, säger man alltid till instruktören först oavsett orsak. Detta är för att undvika att någon som kanske har blivit skadad eller mår dåligt går av mattan och inte får den hjälp hon eller han behöver.
  • För övrigt ska man respektera sig själv och sina träningskamrater genom att vara hel och ren när man tränar. Före varje pass tvättar man fötterna och man använder tofflor när man går mellan omklädningsrummet och dojon. Vidare ser man till att ha rena och hela träningskläder. Man har alltid kortklippta naglar både på fingrar och tår för att undvika att riva varandra under träningen. Slutligen ska man ta av alla smycken och klockor när man tränar för att undvika att skada sig själv och andra.
 
Våra sponsorer