SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kaisho Kampsport
Vi erbjuder träning för alla
Jiu Jitsu barn

Jiu jitsu Barn

Jiu-Jitsu har anor från Japan och är kampsportsträning med inslag av självskyddstekniker.

Det finns flera stilar och på Kaisho tränar vi enligt stilen Jiu-Jitsu Ryu. 

Jiu-Jitsu Ryu passar de flesta eftersom man kan anpassa teknikerna efter egen förmåga.

Träningen innebär utmaningar för kondition, smidighet och koordination och ger tillfredsställelse för både kropp och själ.

Åldern är inte helt avgörande för vilken grupp som passar utan i samråd med instruktörerna hittar vi den grupp som passar bäst för Er.

 Barnens träning håller våra mycket duktiga ungdomar i, det finns alltid även en vuxen instruktör tillgänglig.

Ungdoms- och vuxen-träning hålls av ett team svartbältesinstruktörer.

Till en början går det bra med långa träningsbyxor och tröja.

På mattan är vi barfota, men vi använder alltid flipflop/badtofflor när vi rör oss i övriga utrymmen.

Det finns ett bra utbud av dräkter att beställa i vår shop.

 

Våra ledord är glädje, respekt och utveckling.

 

Välkomna till oss!

 
Höstterminen 2023 är igång
2023-08-15 18:06

Jiujitsuns barngrupper har precis startat höstterminen.

Vi tränar måndagar och onsdagar klockan 17:30.

Det blir lov vecka 44 och sen avslutar vi terminen med uppvisning och graderingar lördagen 16/12. Tid kommer.

 

För er som missade terminsavslutningen i juni och därför inte har graderats så kommer det att ske måndagen 11/9 på ordinarie träningstid klockan 17:30.

 

Vi hälsar alla tränande välkomna till oss

Instruktörerna

 

Avslutning och gradering (del 2)
2022-11-24 15:07

Till föräldrar i jiujitsubarn-gruppen

 

Tack för er respons på tidigare utskickad information.

När det gäller de barn (MON-graderade, bälten med vita kanter och färg i mitten) som tränar i vuxengruppen kommer de att testas i vuxengruppen 7 december.

De kommer att behålla det bältet de har idag och få ett gult streck för att visa att de tränar i vuxengruppen på väg mot ett KYU-bälte (vuxengrad). Vid varje testtillfälle i slutet av terminen kommer de att erhålla ett gult streck fram tills det är dags att ta det stora steget upp till vuxengrad.

Tränar man i både barn och vuxengruppen går det att välja vilken grupp man vill testa sig med. I barngruppen blir det som beskrivningen i förra utskicket och i vuxengruppen enligt ovan. Viktigt här är att det går endast att testa i en av grupperna. Prata med instruktörerna i vuxengruppen om ni behöver råd i detta val.

De barn som tränar med vuxengruppen, men vill träna i barngruppen också eller ibland är varmt välkomna att göra så. Ibland är steget upp i vuxengruppen på gränsen till för stort och då kan det kännas bra att vara med i barnträningen ibland. Vårt mål är att barnen ska trivas, ha kul, lära sig och utvecklas.

Återigen stort tack för ert förtroende att vi får träna era barn och vi ses antingen 7 december på ordinarie träningstid eller 10 december klockan 13.00.

Har ni frågor eller funderingar så prata med instruktörerna i samband med träningen eller maila info@kaisho.nu så ser Annika till att vi blir kontaktade.

Avslutning och gradering
2022-11-17 21:31

Till föräldrar i Jiu Jitsu barn

 

Det är med glädje och stolthet vi bjuder in er till gemensam avslutningsträningen för höstterminen. Det blir tester för barnen där de får möjlighet att visa för er vad de lärt sig under hösten.

Lördagen 10/12 klockan 13.00 på Kaisho Landskronavägen.

Graderingen startar 13.30 men barnen bör vara på plats 13.00 för upprop, uppvärmning och gruppindelning.

 

Vi vill även passa på att informera om att vi anpassat våra grader (färgen på bältena) så det ska finnas tid för eleven att riktigt sätta kunskapen om varför det vi gör fungerar och inte bara kunna genomföra det.
Jiujitsu är inte bara tekniker som ska utföras utan innefattar även förståelse för varför och hur samt att tekniker kan anpassas till en enskild individ.
Inom kampsporten ingår även respekt för såväl mattan (det är därför vi bugar både när vi går på och av mattan), som träningskamrater och instruktörer.
Färgen på bältet signalerar kunskapsnivån hos eleven och därför är det viktigt att detta stämmer överens.

Barngraderna heter MON och efter en termins träning testas det till gult bälte (5MON), därefter bygger vi på med svart streck på det gula under två terminer.
För varje test ska kunskapen ha fördjupats och utförandet ska kännas säkrare för eleven.
Sen är det dags att blicka mot nästa bälte som är orange (4MON). Sedan följer grönt (3MON), blått (2MON) och slutligen brunt (1MON).
Eleven innehar varje bälte under 3 terminer innan det är dags att testa till nästa bälte.
Ungefär vid 15 år är det dags att testa till en vuxengrad (KYU). 


Det är instruktörernas ansvar att skapa förutsättningar för eleven att vara redo att testa vid terminsslutet, men det kräver att eleven är närvarande på majoriteten av träningarna och gör sitt bästa.

Stort tack för förtroendet ni ger oss genom att välja Kaisho Kampsport!

Instruktörerna i barngruppen Jiu Jitsu.

Vid frågor och/eller funderingar går det bra att prata med oss i anslutning till träningen alternativt maila till info@kaisho.nu

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer