SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kaisho Kampsport
Vi erbjuder träning för alla
Jiu Jitsu barn

Avslutning och gradering
2022-11-17 21:31

Till föräldrar i Jiu Jitsu barn

 

Det är med glädje och stolthet vi bjuder in er till gemensam avslutningsträningen för höstterminen. Det blir tester för barnen där de får möjlighet att visa för er vad de lärt sig under hösten.

Lördagen 10/12 klockan 13.00 på Kaisho Landskronavägen.

Graderingen startar 13.30 men barnen bör vara på plats 13.00 för upprop, uppvärmning och gruppindelning.

 

Vi vill även passa på att informera om att vi anpassat våra grader (färgen på bältena) så det ska finnas tid för eleven att riktigt sätta kunskapen om varför det vi gör fungerar och inte bara kunna genomföra det.
Jiujitsu är inte bara tekniker som ska utföras utan innefattar även förståelse för varför och hur samt att tekniker kan anpassas till en enskild individ.
Inom kampsporten ingår även respekt för såväl mattan (det är därför vi bugar både när vi går på och av mattan), som träningskamrater och instruktörer.
Färgen på bältet signalerar kunskapsnivån hos eleven och därför är det viktigt att detta stämmer överens.

Barngraderna heter MON och efter en termins träning testas det till gult bälte (5MON), därefter bygger vi på med svart streck på det gula under två terminer.
För varje test ska kunskapen ha fördjupats och utförandet ska kännas säkrare för eleven.
Sen är det dags att blicka mot nästa bälte som är orange (4MON). Sedan följer grönt (3MON), blått (2MON) och slutligen brunt (1MON).
Eleven innehar varje bälte under 3 terminer innan det är dags att testa till nästa bälte.
Ungefär vid 15 år är det dags att testa till en vuxengrad (KYU). 


Det är instruktörernas ansvar att skapa förutsättningar för eleven att vara redo att testa vid terminsslutet, men det kräver att eleven är närvarande på majoriteten av träningarna och gör sitt bästa.

Stort tack för förtroendet ni ger oss genom att välja Kaisho Kampsport!

Instruktörerna i barngruppen Jiu Jitsu.

Vid frågor och/eller funderingar går det bra att prata med oss i anslutning till träningen alternativt maila till info@kaisho.nu

 
Våra sponsorer